top of page
Logo_SVP_Online.png
Home: Welkom

Welkom bij deze e-learning voor patiënten.

​

Heeft u wel eens het gevoel gehad dat u in een gesprek met uw zorgverlener niet alles hebt gezegd? Of dat er iets is wat u bezig houdt, maar waarvan u denkt: 'dat zal wel niet belangrijk zijn'? Als dat zo is, bent u daarin niet alleen.

​

Deze e-learning helpt u om in dit soort gesprekken meer aandacht te kunnen vragen voor wat voor u belangrijk is. We laten zien wat het effect kan zijn als u dit doet, en welke invloed het kan hebben op uw zorg. U krijgt tips over hoe u deze onderwerpen bespreekbaar kunt maken.

​

Het programma bestaat uit filmpjes (met acteurs) en vragen en duurt ongeveer 45 minuten. U bepaalt zelf hoe snel u er doorheen wilt gaan, of u tussentijds wilt stoppen of dat u een onderdeel nogmaals wilt doen. Het programma is ook prima geschikt om samen met een familielid, vriend of collega door te lopen. Sommige mensen vinden dat fijn. Voor het maken van notities bij de vragen heeft u pen en papier nodig. 

​

Tot slot: u bent nergens verplicht om iets in te vullen, er worden geen gegevens bewaard en u wordt niet door ons benaderd. U kunt wel zelf contact opnemen via de menu optie 'contact' als u dat wilt.

​

Om gelijk te starten klikt u hieronder op start voor het eerste filmpje, u kunt ook eerst lezen wie wij zijn en daarna beginnen.

 

Veel plezier en wijsheid!

Het team van SVP.pat

​

Als u op start klikt, ziet u mevrouw Pietersen. Ze ging naar de huisarts omdat ze zich zorgen maakt over haar bloeddruk. Deze is zojuist gemeten en ze spreekt met de assistente die komt aanlopen.

Kantine van ziekenhuis

Over SVP.pat

Onze achtergrond

SVP.pat is voortgekomen uit het SVP onderzoek: Signaleren, Verkennen en Proactieve zorg. Vanuit het Radboudumc in Nijmegen werken prof. Yvonne Engels, dr. Anne Wichmann en Jacqueline van Meurs aan leer- en ontwikkeltrajecten, trainingen en onderzoek naar zingeving in de zorg.

​

Uit dit project hebben wij geleerd dat er in zorggesprekken meer aandacht kan zijn voor de ziektebeleving van de patiënt, en dat dit erg belangrijk is voor goede, proactieve zorg..

 

In opleiding, bijscholing en dagelijkse praktijk is groeiende aandacht voor gespreksvoering vanuit de zorgverlener. Deze e-learning streeft ernaar om vanuit de positie van de patiënt te kijken. Hoe kunt u als patiënt zorgen dat onderwerpen die u belangrijk vindt, ook besproken worden?

 

We maakten deze e-learning in samenwerking met trainingsbureau DBTA en hun acteurs. We zijn benieuwd naar uw mening, schroom niet om te reageren via het contactformulier.

 

Het team van SVP.pat

Home: Wie wij zijn
Home: Contact
Bomen planten
Neem contact op

Bedankt voor de inzending!

bottom of page